Op het gebied van ontharen bieden wij u verschillende mogelijkheden. Ongewenste haargroei in het gezicht, armen, benen, bikinilijn, oksels, borst of rug (ook voor mannen!) is tijdelijk, maar ook "defintief" te verwijderen.

 

Tijdelijk ontharen

EPILEREN

Deze methode wordt voor de wenkbrauwen of losse haren in het gezicht gebruikt. Met een pincet worden de haren één voor één verwijderd en blijven vervolgens 3 tot 5 weken weg. Daarna keren deze terug als zachte dunnere haren.

HARSEN

Door gebruik te maken van warme hars wordt het overtollige haar, inclusief haarwortel, verwijderd. Na enkele weken komen de haartjes als zachte dons weer terug, dit in tegenstelling tot de harde stoppels na het scheren. Aangezien de haren zich in verschillende groeifasen kunnen bevinden, is het effectiever om de behandeling later nogmaals te herhalen, zodat de haren over een langere periode wegblijven.

"Definitief" ontharen
ELEKTRISCHE ONTHAREN

Het elektrisch ontharen is een vrij intensieve behandeling waarbij ongewenste haargroei definitief wordt verwijderd tot en met de haarwortel en niet meer zal teruggroeien. Deze behandelmethode is met name geschikt voor kleinere gebieden, zoals bijvoorbeeld de kin of bovenlip, of voor mensen waar de IPL-behandelmethode niet geschikt voor is. Vergoeding via ziektekostenverzekering is mogelijk.

IPL LICHTFLITS BEHANDELING VOOR HET HELE LICHAAM

Door vrijwel pijnloze lichtflitsen kan men duurzaam ontharen. Het IPL licht gaat door het haar via het melanine, ofwel pigment, naar de haarwortel waar het gecoaguleerd (verschrompelt) word. De haren die in de anagene groei fase zitten worden verwijderd.
Om deze reden moet de IPL behandeling regelmatig worden herhaald. Je hebt gemiddeld 6-10 behandelingen nodig. Witte en grijze haren zijn voor deze methode niet geschikt omdat zij te weinig pigment bevatten.